<![CDATA[Flexter Horeca]]> 5 <![CDATA[de_horeca_groeit_na_zes_jaar_crisis]]>
De succesvollere bedrijven verwachten in 2015 een behoorlijke groei. Wel is er een verschil tussen de groeiers en de achterblijvers en dit verschil wordt wel steeds groter. Van die achterblijvers is het nog maar de vraag of zij het zullen redden. Het gaat dan om bedrijven die de afgelopen jaren niet of nauwelijks hebben geïnvesteerd, waarschijnlijk omdat ze niet durfden of konden. Of omdat ze hoopten dat het na de crisis vanzelf wel weer goed zou komen.

Vooral de klassieke dorpsrestaurants, waar je kunt eten tussen zes en acht uur 's avonds hebben het moeilijk. Daar zijn er inmiddels nog heel veel van in Nederland. Massaal omarmen consumenten nieuwe concepten als de Foodhal in Amsterdam en Rotterdam en de nieuwste mega Jumbo-supers waar koks 'live' eten bereiden.

Jouw keuze werkt

Klanten willen tegenwoordig ook zelf kunnen bepalen hoe hun maaltijd of snack eruit ziet. De klant wenst en eist maatwerk en als je dat regelt voor je klanten, doe je het erg goed.

Nederland loopt wat de groei van de horeca betreft achter op landen als Duitsland, Engeland, België en de Verenigde Staten. Daar herstelt de horeca zich na de crisis al veel langer. In ons land was de horeca relatief duur. Nederlandse supermarkten zijn erg goedkoop en tijdens crisistijd merk je dat. Je kon als consument geld besparen door thuis uit eten te gaan. Het dieptepunt voor de horeca is voorbij en ook in Nederland groeit de sector weer lekker door.

Horeca gelegenheden hebben ieder hun eigen concept en dragen daarbij hun passie uit naar klanten. Horecapersoneel zorgt voor dè vertaalslag om te kunnen concurreren. Kies bij Flexter zelf uw personeel.]]>
9 1 2015
<![CDATA[mismatch_op_de_arbeidsmarkt_neemt_toe]]> Volgens het UWV lijkt de mismatch op de arbeidsmarkt steeds erger te worden. Met name in de ICT en bij bepaalde technische beroepen is er sprake van een tekort aan gekwalificeerd personeel. De uitkeringsinstantie geeft aan dat er aan de ene kant steeds meer moeilijk vervulbare vacatures zijn, terwijl aan de andere kant het aantal werkzoekenden hoog blijft. In diverse sectoren zijn er bovendien zorgen over de beschikbaarheid van personeel op het moment dat de economie blijvend aantrekt en de vergrijzing leidt tot het vertrek van ervaren vakmensen

ICT is groeisector
De uitkeringsinstantie wijst de ICT-sector en de industriële automatisering aan als groeisector voor de komende jaren. Maar ook de overheid heeft nu al moeite met het vervullen van ICT-functies en dit zal de komende jaren alleen nog maar een nijpender probleem worden, waarschuwt het UWV. Op dit moment telt ons land overigens nog altijd 17.112 werkloze automatiseerders.

Tegelijkertijd verdwijnen door toenemende automatisering en digitalisering in sommige branches veel banen, onder meer in de landbouw, industrie en financiële dienstverlening. Het UWV denkt verder dat de positie van laagopgeleiden als gevolg van technologische ontwikkelingen en hevige concurrentie op de arbeidsmarkt verder in het gedrang zal komen.

Crisis laat sporen na
In het rapport zet UWV de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen in de sectoren op een rij. In meer dan de helft van de sectoren is de productie en werkgelegenheid nog niet terug op het niveau van voor de crisis. In onder meer de bouw, de financiële dienstverlening, de chemie en de uitzendbranche en arbeidsbemiddeling kromp het aantal banen voor werknemers in de periode 2008-2013 met meer dan 10 procent. In de ICT is het aantal banen de afgelopen tien jaar juist fors gegroeid. De branch merkt wel de gevolgen van de crisis, maar met het aantrekken van de economie liggen hier goede kansen voor banengroei. 

Prognoses voor de arbeidsmarkt duiden ook voor de komende jaren op een geringe toename van het aantal banen. UWV verwacht dat ruim de helft van de werkgelegenheidsgroei gaat naar zzp’ers en uitzendkrachten. Het aandeel van de zogeheten flexibele schil bij bedrijven zal komende jaren naar verwachting dus groter worden.

UWV vreest dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is op het moment dat de economie blijvend aantrekt en vergrijzing leidt tot het vertrek van ervaren vakmensen. Het dringt er dan ook op aan dat werkgevers en werkzoekenden deze knelpunten snel oplossen met behulp van actief arbeidsmarktbeleid.

Flexter herkent deze problemen al jaren bij verschillende klanten in verschillende sectoren. Middels haar unieke aanpak kunnen effectief teams worden gevormd en worden ingezet op de juiste niveau's en competenties. Bent u geinteresseerd in de mogelijkheden?

]]>
2 12 2014
<![CDATA[flexter_masterclasses%3A_drie_stappen_vooruit%21]]> Op 27 oktober 2014 nodigen wij onze medewerkers en zelfstandigen uit op ons nieuwe kantoor in Weesp onder de rook van Amsterdam. Leer meer over Patisserie, Demonstratiekoken en ontmoet mensen op jouw vakgebied!

Aan bod komen:

PATTISERIE & CHOCOLADE

Flexter helpt jou graag om je Chocolade- en Pattiseriekennis te vergroten.

Flexter-collega en gepassioneerd Pattissier Harry Mercuur geeft een Masterclass Chocolade!

http://certificaat.flexter.nl/certificaat/e2e6c90cdab94b7858a93d0e07ab901f/Harry-Mercuur

PRESENTATIEKOKEN

Flexter collega’s Tim Delissen en Niels Hoogeweg dagen je uit in deze masterclass om jouw signature dish te presenteren mét kritische gasten én onder een tijdsdruk kun jij laten zien of je geknipt bent voor onze live cooking opdrachten. Tevens brengen we je alle ins en outs bij die van belang zijn voor presentatiekoken.

http://certificaat.flexter.nl/certificaat/9b327f8068b5e0c7365b0e294f438b40/Tim--Delissen

http://certificaat.flexter.nl/certificaat/a6a6337ae48d596bf3fe22a069b1d65c/Niels-Christian-Hoogeweg

JOUW TOEKOMST

Flexter.nl collega en oprichter Sander Steijnis geeft inzicht in het Flexter-Venture programma, licht de Flexter organisatie toe en geeft aan hoe je meer leuke opdrachten kunt binnenhalen. En, hij licht toe hoe je door samenwerking je eigen dromen waar kunt maken.

http://certificaat.flexter.nl/certificaat/3bf1912301c473bfb133990b2b7a0a02/Sander

Wil je deelnemen? Mail dan jouw signature dish aan nielshoogeweg@flexter.nl

De Masterclasses worden gratis aangeboden, het aantal plaatsen is beperkt.

]]>
12 9 2014
<![CDATA[flexter_start_waarborg_certificering_zelfstandigen_]]> Aan de werving van vast personeel worden hele assesments gewijd. Dit, terwijl een zelfstandige vaak na enkele gesprekken aan de slag gaat in voor de onderneming belangrijke processen. Flexter kijkt verder en biedt in samenwerking met partners oplossingen die werken!

Betrouwbaar personeel

Zomaar iemand inzetten, dat brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Niet elke zelfstandige zal direct fraude plegen. Maar wat als blijkt dat iemand zijn of haar vaardigheden enigszins heeft overdreven met als gevolg dat u met ontevreden klanten zit? Of in geval van goede prestaties er met uw tevreden klanten vandoor gaat?

Door de economische crisis zijn er veel “noodgedwongen” zelfstandigen bijgekomen. Flexter verwacht na de vrije val die veel sectoren waaronder de catering en restaurantbranche de afgelopen jaren hebben gekend weer enige continue groei krijgen, niet snel maar gefaseerd met nieuwe conjunctuurbewegingen.

Ondernemingen zullen in de komende jaren de schommelingen steeds meer met dit nog altijd groeiende leger van zelfstandigen gaan opvangen. Het risico van zomaar iemand inzetten ligt op de loer. 

Ondernemingen hebben weer mensen nodig, echte betrouwbare bouwers. Pijnlijk duidelijk is geworden dat er nu weer “goudzoekers” bijkomen die het niet al te nauw nemen met de integriteit.

Arbeidsrechtelijke risico’s waren al volledig geminimaliseerd door Flexter. Daarbij, hebben wij al redelijk vaak ons mannetje gestaan daar waar het gaat om crisisplanning en door het Flexter netwerk hebben wij reeds geholpen met extra omzet voor bedrijven door de juiste verbindingen te leggen.

Flexter gaat een stap verder

Flexter zal nu ook de inhoudelijke risico’s gaan beperken door certificering van haar beste mensen. Een goed product, professionaliteit, enthousiastme, sfeer, perfectie, hard werken, het zijn vaak zaken die bijvoorbeeld een cateringbedrijf vaak aangeeft in haar communicatie. Als diezelfde cateraar iemand inzet die de verwachtingen niet waarmaakt dan kan de opdrachtgever niet handelen naar eigen beloftes. Financiele en imagoschade liggen op de loer.

 

Flexter start waarborg certificering

Een binnen het bedrijf ingezette zelfstandige heeft een bijzondere status. Veel externe professionals die als zelfstandige werkzaam zijn, hebben meerdere opdrachtgevers tegelijk of relatief kort na elkaar. Niet iedereen heeft het juiste morele kompas, door beperkte betrokkenheid kunt u als opdrachtgever benadeeld worden.

In 80 procent van de bedrijven die gebruikmaken van externe professionals zijn geen regels ingesteld. Zelfstandigen hebben vaak gekozen voor de vrijheid en het volgen van passie, maar in veel gevallen ook voor het grote geld. En samen met het grote geld komen ook de grote risico’s als de druk, gelegenheid en de mogelijkheid om fraude goed te praten zich voordoen.

 

Bewezen taken en competenties

Door het uitgebreid is kaart brengen van taken en competenties geeft Flexter een valide weergave van wat een persoon wel en niet kan en hoe men m.b.t. persoonlijke eigenschappen in elkaar steekt.

Van Flexter zelfstandigen mét een certificaat mag men eveneens verwachten dat men de volledige gedragscode van Flexter ondersteunt, hierin staat onder andere dat de opdrachtgever en haar belangen altijd voorop staan.

Daarbij mag u gebaseerd op de ervaring van Flexter en haar opdrachtgeversnetwerk verwachten dat een gecertificeerde zelfstandige/freelancer nog nooit een opdrachtgever benadeeld heeft.

 

Hier kunt u een voorbeeldcertificaat vinden:

http://certificaat.flexter.nl/certificaat/3bf1912301c473bfb133990b2b7a0a02/Sander

 

Neem voor vragen m.b.t. certificering contact op met Martin Meijer

]]>
21 7 2014
<![CDATA[flexter_ziet_horeca_faillissementen_in_mei_fors_dalen]]> Het totaal aantal faillissementen van bedrijven en instellingen is in mei met 33 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Het is de grootste daling in één maand in twee jaar tijd! In totaal gingen in mei 829 bedrijven (eenmanszaken, VOF, stichtingen en verenigingen) over de kop, tegen 1231 in mei 2013.

Mede dankzij het economisch herstel van de afgelopen kwartalen en het toenemende consumentenvertrouwen is het erg waarschijnlijk dat deze trend zich verder zal doorzetten. Het aantal faillissementen in mei 2014 voor de horeca kwam neer op 27 en dat is ruim 50 procent minder dan in april.

Het CBS meldde vorige week donderdag al dat vooral hotels, restaurants en cafetaria's in de eerste drie maanden goede zaken deden als gevolg van het mooie weer. Dat leverde de hoogst gemeten groeicijfers op in een eerste kwartaal sinds 2006.

Flexter merkt op dat vooral veel kleinere organisaties de stap nemen om meer en nieuw personeel in te zetten. De kleinere ondernemers proberen steeds vaker, door het inzetten van Flexwerkers, extra voordeel te behalen. Mede dankzij Flexter kunnen zij geheel vrijblijvend en gratis zelf personeel uitkiezen en inzetten voor klussen al vanaf 5 uur. Zij betalen dan ook slechts de kosten van de medewerker.

Dankzij de concurrerende tarieven en het grote aanbod dat geheel transparent kan worden ingepland worden zowel grote als kleine organisaties voorzien van hun behoefte. Hiermee kunnen zij direct inspringen op vraag en aanbod zonder daarvoor personeel aan te hoeven nemen.

]]>
9 6 2014
<![CDATA[flexter_meeting_utrecht_succes%21]]>
21 Flexters van de Horeca en Catering maakten kennis met een nieuwe opdrachtgever.

Wij wensen u veel werkplezier!

]]>
27 5 2014
<![CDATA[toename_flexwerkers_in_de_toekomst]]> Flexter constateerde al eerder dat er een toenemende groei is van het aantal flexwerkers. Ook constateerde nu TNO dat het aantal flexwerkers de komende jaren fors zal toenemen. Vorig jaar wasgemiddeld één op de vier werknemers zzp'er, uitzend- of oproepkracht, in 2020 zal het aandeel flexibele arbeidskrachten waarschijnlijk tot eenderde van het totaal zijn gegroeid.

Toename opdrachtgevers bij Flexter

Bedrijven geven als belangrijkste reden aan dat ze direct willen genieten van het flexibel inzetten van personeel. De vraag naar producten en diensten en de pieken en dalen willen opdrachtgevers opvangen waardoor mensen worden ingezet op tijdelijke projecten. Flexter speelt hier al jaren perfect op in door het flexibel beschikbaar stellen van personeel tot op enkele uren nauwkeurig. Zoek de beste match en plan iemand direct in!

Volgens Paulien Bongers, directeur arbeidsinnovatie bij TNO, is de vraag nog veel sterker gaan fluctueren: "Er wordt meer maatwerk gevraagd en producten wisselen steeds sneller, net als de onderliggende technologieën. Bedrijven moeten die schommelingen en onvoorspelbaarheid opvangen met tijdelijk personeel."

Flexibele inzetbaarheid

Sterke dalingen van het aantal vaste contracten worden vooral verwacht in de zorg en in de financiële wereld. Banken en verzekeraars die traditioneel een langdurige relatie hadden met werknemers, zijn hun arbeidsrelaties aan het versoberen en bouwen een steeds grotere flexibele schil om zich heen.

Uitschieter is de horeca. Daar werkt bijna 60 procent van de werknemers als flexwerker.

Flexibel tijdens de crisis

De crisis heeft de beweging aangejaagd, maar ook veel florerende bedrijven blijven flexibiliseren. Werkgevers voelen de druk om verder te specialiseren en te focussen op de kern competenties. Daarvoor zoeken ze de juiste competenties in hun medewerkers.

Bedrijven gaan wel vaker een langdurige arbeidsrelatie aan met flexwerkers. Er ontstaat dan vervolgens een band tussen werknemer en werkgever en dat komt het werk ten goede. Opdrachtgevers van Flexter maken vaker een vaste poel van flexwerkers aan en zetten steeds vaker hun specialisten in op de momenten indien dat nodig is.

]]>
19 5 2014
<![CDATA[uitbreiding_in_belgi%EB_en_duitsland_]]> De Chefs van Flexter.nl deden al kookdemonstraties in België in 2012 en 2013. 

Dat werd ook door onze internationale klanten opgemerkt, zodoende zullen in jannuari 2014 de eerste kookdemonstratiechefs in Berlijn, Hamburg en Frankfurt aan de slag gaan. Daarbij zullen we ons team in en voor België uit gaan breiden i.v.m. de start van een tweetal nieuwe projecten aldaar...

Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/Flexter.nl?ref=hl ]]>
21 1 2014
<![CDATA[flexter_tussen_kerst_en_nieuwjaar]]> Allereerst willen we graag gebruikmaken van een korte pauze om iedereen fijne kerstdagen te wensen. Daarbij in het bijzonder al die medewerkers die tijdens de kerst hard aan het werk zijn om ons allen juist te voorzien van die fijne kerst. Ook willen we al onze opdrachtgevers bedanken voor het gestelde vertrouwen ook tijdens deze drukke periode.

 

Flexter heeft het erg druk tijdens deze periode en we zijn dan ook hard verder aan het groeien. We willen dezelfde kwaliteit kunnen bieden zoals we dat tot op heden altijd hebben kunnen doen. Daarbij behouden we onze persoonlijke benadering die al onze klanten van ons gewend zijn!

 

Het komende jaar zullen we dan ook gebruikmaken om deze groei door te zetten samen met opdrachtgevers en medewerkers. Als we iets voor u kunnen betekenen, horen we het graag. Wij staan te allen tijde voor u klaar.

 

Fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar gewenst.

En nu weer aan het werk...

]]>
24 12 2013
<![CDATA[flexter_accepteert_vanaf_heden_betalingen_in_bitcoins]]> Bitcoins. Daarmee is Flexter.nl wereldwijd meteen de eerste uitzend- en detacheringsorganisatie die Bitcoin-betalingen aanneemt. Na diverse verzoeken van klanten werd besloten om ook deze innovatieve sprong te nemen.

Flexter.nl gaat met zijn tijd mee en maakt gebruik van een uitgebreid online platform, waarbij veel zaken online kunnen worden geregeld. Naast bijvoorbeeld de online agenda’s, planningen, overzichten, salarisadministratie en facturatie horen Bitcoin-betalingen ook thuis in dit rijtje. Flexter accepteert niet alleen Bitcoins, maar stimuleert ook het gebruik door 10% korting te geven op facturen die middels dit betaalmiddel worden voldaan.

Bitcoin is een volledig digitale valuta. Via verschillende wisseldiensten kunnen euro’s worden omgezet in deze digitale munt. De meeste organisaties accepteren deze echter nog niet als geldig betaalmiddel, maar Flexter.nl besloot hierin het voortouw te nemen. Bij een digitaal tijdperk hoort een digitale munt! Wij hebben veel vertrouwen in deze digitale munt en willen alle partijen voorzien van de nodige hulpmiddelen. Daarnaast proberen wij continue aan alle vragen van onze opdrachtgevers te voldoen. Tot op heden werkt dit erg goed en blijven wij op deze manier onze positie versterken. Vrijdag 29 november 2013 haalde de bitcoin een koers van 1100 dollar.

Bij betalingen met Bitcoins rekent Flexter in tegenstelling tot andere betaalmethoden geen transactiekosten, maar wordt er juist een extra korting van 10% gegeven. Het geeft klanten dus direct voordelen.

Flexter heeft een breed en gevarieerd aanbod aan horeca-personeel. Flexter biedt transparantie aan opdrachtgevers, waardoor de juiste match gemaakt kan worden. Ook heeft Flexter meer dan 1000 freelancers die landelijk worden ingezet. Flexter is onder andere bekend van het leveren van koks aan tv programma’s waaronder “Life is beautiful”. Deze innovatieve organisatie springt vaak in op nieuwe trends en toepassingen om haar klanten en medewerkers van dienst te kunnen zijn.

Heb jij nog nieuwe ideeen? Wij dagen je uit!

Lees meer over de bitcoin
]]>
29 11 2013